Pulzusszámnövelés
2017. január 18. írta: Mira Sabo

Pulzusszámnövelés

Olvassatok, mert az olvasás maga a szabadság!

freedom.jpgMire vágytok? Arra, hogy olvassatok egy könnyű klasszikust, vagy egy laza happy end-et? Ez kell? Sokan mondják, hogy azért tévéznek mert nem akarnak gondolkodni és inkább súlytalan történeteket szeretnének a napi munka után. Na de tényleg erre vágytok, vagy csak hazudtok magatoknak?

Az Amíg kinyílik a szemünk című könyvem rácáfolt erre. Kell a polgárpukkasztás, a tabufeszegetés a meghökkentés. Ha nem szakadhattok ki a hétköznapokból a mókuskerék darálója minden nap el vesz belőletek valamit és még mindig azt keresed ami nem pörget fel? Döbbenet. Hát sajnos én ezt nem tudom garantálni. Én csak olyat tudok garantálni amitől kiakadsz és a szádhoz kapod a kezed. Ki a fenének kell a dögunalom? Néha bekapcsolom a tévét, (hangsúlyozom: néha) és a film elején el tudom mondani mi fog történni. Tényleg erre van szükségetek, vagy csak már leszoktatok arról, hogy kinyissatok egy könyvet? A fordulat, az hogy zavar a külvilág, mert meg akarod érteni azt a néhány oldalt ami éppen következik egy fejezetben. A tévében meg mi van? Semmi. Háttérzaj, morajlás, olyan mint a turmixgép. Az is háztartási eszköz, mégsem hagyjuk bekapcsolva csak hogy had zümmögjön a háttérben. Na körülbelül így vagyok én a tévével.

Azt hiszem itt lenne az ideje, hogy elmerüljetek valami másban. Persze tudom én hogy kényelmes főzés közben nézni a Barátok Közt mindennapjait, aztán amikor megkérdezek valakit, hogy mi újság a Mátyás Király téren mostanság, azt válaszolja hogy semmi, évek óta semmi. Akkor nem könyveket kellene olvasni inkább? Az írók többsége magából ad nektek valamit, amikor megír egy könyvet. Kitépi a szívét és elétek teszi. Azon dolgozik, hogy adjon nektek valamit és nem szakítja meg reklámokkal, hogy közben ki tudj menni pisilni. Nem, mert épp az a célja, hogy ne tudj kimenni a mosdóba, nem akarja hogy le tudd tenni, abba tudd hagyni. Mit gondolsz megéri? Fenéket. Hálátlanok az olvasók és mégis csináljuk... Hogy miért? Csak a Jóisten tudja. :)  

Olvassatok, mert az olvasás maga a szabadság!

szabadsa_g.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=xeBm2K_4d_s

A bejegyzés trackback címe:

https://mirasabo.blog.hu/api/trackback/id/tr1912134529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása